fbpx
facebook twitter youtube pinterest instagram

iscekivanje-testa

Period iščekivanja rezultata testa za trudnoću je veoma uzbudljiv ali i stresan za sve buduće mame koje priželjkuju bebicu. Potajno se u sebi nadate da ćete baš ovaj put ostati u drugom stanju ali isto tako vas je i strah negativnog rezultata.

Većina doktora preporučuje da sačekate najmanje do prvog dana izostanka menstruacije ili otprilike dvije sedmice nakon ovulacije. Izostanak menstruacije je obično jedan od prvih znakova trudnoće.

Donosimo vam nekoliko savjeta kako "preživjeti" taj period iščekivanja:

Pokušajte se opustiti

To je naravno lakše reći nego i učiniti ali pokušajte smanjiti razmišljanje i stres o tome šta li će biti ako ste trudni ili niste.

Počnite se brinuti o sebi kao da ste već trudni

Pravilna briga o sebi počinje i prije začeća a priprema tijela na trudnoću veoma važna za zdravu trudnoću. Započnite sa zdravom ishranom ako već niste, unosite dosta vode u organizam i bavite se laganom fizičkom aktivnošću. Loše navike odmah ostavite iza sebe!

transplantacija

Ne analizirajte previše svaku promjenu na tijelu

Ovaj period je veoma karakterističan po tome što većina žena previše osluškuje svoje tijelo pa joj se čak i neke promjene i simptomi mogu učiniti većim nego što jesu. Znamo da je teško čekati ali strpite se :)

Zabavite se i zaokupite misli nečim što vas opušta i zabavlja

Druženje sa partnerom i prijateljima, izlazak sa prijateljicama ili kolegicama, odlazak u kino, sve su odlične ideje za opuštanje i skretanje pažnje sa "glavne" misli koja vas zaokuplja. Sve će biti u redu.

Budite i ostanite pozitivni!

Pozitivno razmišljanje i pozitivan stav prema trudnoći je od velike važnosti za vaše psihičko zdravlje. Čak i ako test ne bude pozitivan, znajte da uvijek postoji drugi put i da je to sve sastavni dio života. Sretno drage buduće mame!


Harmony web banner



srce2016
 
budi kum sos