fbpx
facebook twitter youtube pinterest instagram

trojke

Hannah i Tom Hepner postali su ponosi roditelji malih trojki. Doktori iz bolnice u Sjevernoj Kaliforniji potvrđuju da je Hannah rodila izuzetno rijetke identične trojke.

Abby, Brin i Lauren Hepner na svijet su došle 22. novembra. Hannahino se jedno oplođeno jajašce podijelilo na tri dijela i tako je došlo do ovog izuzetno rijetkog fenomena koji se događa jednom u milion, ili čak sto miliona slučajeva. 

Sve tri novorođene kćerke različite su težine, što nije neuobičajeno, a upravo će onoj najlakšoj najprije sazrijeti pluća. Blizanke su još uvijek u bolnici jer im se temperatura tijela treba prilagoditi te trebaju steći naviku redovitog hranjenja, piše Daily Mail. Imena su djevojčice dobile po svojim precima i mjestima važnim njihovim roditeljima.

"Ovo je prvi put da sam ovako nešto doživio u 30 godina svog rada u porodilištu", rekao je doktor William Gilbert te dodao kako se mališanke odlično razvijaju te bi trebale biti puštene iz bolnice sljedećih sedmica.

"Ovo je više no što smo očekivali, ali mislim da ćemo se snaći", rekla je oduševljena Hannah koja će odsad sve u svom domaćinstvu vidjeti trostruko.
srce2016
 
budi kum sos