fbpx
facebook twitter youtube pinterest instagram

beba-mama

Donosimo vam interesantan test pomoću kojeg možete otkriti da li ste spremni na prvu bebu. Ako uspješno završite sve zadatke, spremni ste da postanete roditelj. Sretno!

1. Ostanite kući svaku večer, unatoč najprivlačnijim pozivima na izlaske na najpoželjnija mjesta u gradu. Svakih pola sata prišuljajte se tiho pritvorenim vratima spavaće sobe. Budete li se na kraju sedmice i dalje osjećali normalno, čestitamo: prošli ste zadatak br. 1. 

2. Neka vam netko neprekidno navlači ili lupka po stranicama knjige/novina koje čitate. Ostanete li savršeno mirni, bravo za vas. Nastavite na zadatak br.

3. Pokušajte razgovarati s prijateljicom, dok netko neprestano viče "Mama, mama". Još bolje ako vas netko istovremeno neprestano navlači za rukav. Ako uspijete dovršiti rečenicu i razabrati što vam prijateljica govori, i na kraju nemate glavobolju, spremni ste za zadatak br. 4. 

4. Izađite iz kuće na sljedeći način: otvorite ulazna vrata, zatim ih zatvorite, ponovo ih otvorite i čim ste izašli iz kuće, vratite se odmah unutra! Krenite prilaznim putem, zaustavite se kako bi pokupili list koji je otpao sa stabla, promotrite ga i pustite da ponovo padne. Pogledajte gore i uprite prstom u nešto, krenite natrag prema ulaznim vratima i čim ste došli do njih krenite u suprotnom smjeru prema vrtnim vratima. Na njima ponovite cijeli postupak s kućnih vrata. Sve to najbolje je izvoditi kada već debelo kasnite na dogovoreni sastanak. Uspijete li sačuvati mirne živce, krenite na zadatak br. 5. 

5. Pronađite vrpcu na kojoj su dječji glasovi ispremiješani s plačem bebe. Presnimite to na svoj iPod, uključite na najglasnije i pokušajte: voziti auto, kupovati odjeću, razgovarati na telefon, čistiti kuhinju, gledati vijesti. Ako vas buka glasova i plača ne smeta, ponovite sve uz pojačanu glasnoću. 

dodir-govor

6. Tuširajte se uz otvorena vrata kupaonice ili bez navučene zavjese na tuš kadi, pogledavajući na drugi kraj kupaonice. Dobro se nasapunajte i takvi pojurite na drugi kraj kupaonice (nemojte se poskliznuti). Ostanite tako, drhtureći barem dvije minute prije nego se vratite pod tuš. Kada se vratite brzo isperite sapun i dalje budno motreći drugi kraj kupaonice. Nemojte se do kraja obrisati i tako polusuhi što brže se odjenite. Uspijete li u tome, moći ćete se tuširati s bebom u kupaonici. 

7. Balansirajući s težim teretom na jednom boku (pridržavajte ga jednom rukom), slobodnom rukom pokušajte sljedeće: pripremiti obrok od tri slijeda, našminkati se, napisati e-mailove, otići na zahod. Ako ste sve uspješno savladali, zadatak ponovite, ali ovaj put neka vam nešto visi omotano oko noge. Uspijete li u svemu bez varanja, savladali ste potrebne vještine i spremni ste postati mama. 

8. Pokušajte jesti (idealno bi bilo nešto fino, kad ste jako gladni) dok u krilu držite nemirnu životinjicu koja ciči, nešto poput odojka. Uspijete li dovršiti obrok i ne prosuti više od pola, možete jesti s bebom u naručju. 

9. Zamolite nekoga da vas po noći budi svaka tri sata i navlači bradavice do boli. Ustanite u sedam sati, bez obzira na umor. Ponavljajte svake noći, tijekom cijelog razdoblja testiranja.

Ako ste uspješno savladali sve zadatke, teoretski ste spremni za dijete, no budite spremni za iznenađenja kada se stvar uistinu dogodi.

Izvor: knjiga "Beba u pravo vrijeme"


Harmony web banner



srce2016
 
budi kum sos