fbpx
facebook twitter youtube pinterest instagram

mrkva-muffins

Za razliku od uobičajenih recepata za mafine, ovaj recept donosi interesantnu kombinaciju mrkve, sosa (pirea) od jabuke koja je idealna za ove zimske dane. Možete ih jesti za doručak, užinu ili kad god poželite! 

Sastojci:

1½ šolja integralnog brašna

1 kašičica sode bikarbone

1 kašičica mljevenog cimeta

½ kašičice mljevenog đumbira

½ kašičice soli

½ šolje putera (omekšanog)

½ šolje meda

1 jaje

1 kašičica ekstrakta vanilije

1 šolja nezaslađenog sosa/pirea od jabuke

¾ šolje mrkve (mrkvu sitno izrendati) 

Priprema

1. Zagrijte rernu na 180 stepeni. Pripremite kalupe za mafine i u njih stavite papirnate ili silikonske korpice za maffine. Ova količina smjese je dovoljna za 12 mafina.

2. U jednoj zdjeli pomiješajte brašno, sodu bikarbonu, cimet, đumbir i so.

3. U drugoj zdjeli mikserom izmiješajte puter, med, jaje i ekstrakt vanilije na srednjoj brzini. 

3. Sjedinite sastojke u jednu zdjelu i dodajte sos od jabuke i izrendanu mrkvu. Napunite korpice u kalupima i pecite 22 do 24 minute dok mafini ne dobiju smeđkastu boju. 

Izvor: 100daysofrealfood.com




srce2016
 
budi kum sos