fbpx
facebook twitter youtube pinterest instagram

rok-trajanja-autosjedalice

U nedjelju, 18.03.2018. od 12 do 14 sati na parkingu/bivšem poligonu ispod podvožnjaka prije kružnog toka na Ilidži, Udruženje „BABY STEPS“ iz Sarajeva u saradnji sa Udrugom „Roditelji u akciji - Roda“ iz Zagreba organizuje besplatan pregled dječjih autosjedalica

Pregled prvenstveno služi kako bi roditelji mogli provjeriti jesu li pravilno postavili autosjedalicu u svoje vozilo i smještaju li pravilno svoje dijete u nju. Ako se pravilno koriste autosjedalice smanjuju rizik pogibije djeteta u sudaru do 70%, a rizik ozbiljne ozljede do više od 90%.

Međutim, istraživanja pokazuju da je broj pravilno korištenih autosjedalica izuzetno nizak, što se ovakvim pregledima nastoji povećati.

Kako bi savjeti o pravilnoj upotrebi autosjedalica bili što učinkovitiji, molimo vozače koji dolaze na pregled da, ako je to moguće, sa sobom donesu upute proizvođača sjedalice i da svakako dovedu svoje dijete.

Osim samog pregleda, savjetnici i savjetnice za autosjedalice roditeljima i ostalim vozačima/icama dijelit će savjete i informacije o važnosti i pravilnom korištenju autosjedalica te odgovarati na sva pitanja.

Pozvane su i sve trudnice sa svojim partnerima, ako im treba savjet u odabiru prve autosjedalice.

Pregled se održava neovisno o vremenskim prilkama.

Čekamo Vas!