fbpx
facebook twitter youtube pinterest instagram

trudnoca ishrana bebe

Zajednica aktivnih roditelja #BUDITU organizira radionicu za roditelje na temu:  „KAKO SE HRANITI ZA 1, A MISLITI ZA 2+“.  Radionica će se održati u četvrtak 11.05.2017. u periodu od 18 do 20:30 sati u dvorani Una (međusprat), u Hotel Holiday. u Sarajevu. 

Voditelji radionice su  Dr. Eldar Mehmedbašić, ginekolog, Adisa Hotić, IBCLC certificirana babica za dojenje i Amela Ivković O’Rilley, nutricionistica.

Dr. Eldar Mehmedbašić specijalista je ginekologije i opstetricije trenutno radi u Zavodu za ginekologiju, perinatologiju i neplodnost Mehmedbasic u Sarajevu. Jedan je od omiljenih doktora ginekologa u Sarajevu kako zbog strucnosti, tako i zbog pristupa pojedinoj pacijentici. Dr. Mehmedbašić će u uvodnom izlaganju upoznati buduće mame o psihofizičkim aspektima pripreme za porod, kao i o važnosti pravilne ishrane za zdravlje majke i bebe. Roditelji će dobiti odgovore na pitanja poput:   

  • Koliko zdravlje trudnice utječe na razvoj djeteta?    
  • Dijete tijekom trudnoće crpi majčin organizam, na koji način će to nadoknaditi?    
  • Koliko je važna dobra priprema za porod? 

Tijekom izlaganja, buduće mame će dobiti uvid o tome šta sve mogu očekivati prilikom dolaska na porod, kao i mnoštvo savjeta i primjera iz iskustva dr. Mehmedbašića.  

Adisa Hotić babica je i diplomirana medicinska sestra. Prva je internacionalno certificirana savjetnica za dojenje, IBCLC u Bosni i Hercegovini. Bogato znanje i iskustvo vezano uz dojenje rado dijeli s rodiljama, motivira mame na dojenje i pruža im podršku. Na radionici u Sarajevu podijelit će izazove pred kojima se često nadju dojilje, te će dati odgovore na pitanja poput:  

  

  • Koliko je važno uspostaviti vezu izmedju majke i bebe nakon poroda?    
  • Zašto je dojenje vazno i za majku?    
  • Savjeti za nastavak dojenja nakon porodiljnog?    
  • Ohrabriti majke koje nisu dojile, da sljedeći put to učine…   

Amela Ivković O'rilley završila je studij nutricionizma u Dablinu (Irska) koji joj je poslužio kao prilika za pronalazak holističkog i integrativnog pristupa ljudskom zdravlju gdje je svaki pacijent univerzalan. Suradnica je s brojnim firmama i organizacijama koje se brinu o promociji lokalne, organske hrane i nutricionističkim programima. Na radionici ćemo dobiti vise informacija i odgovore na pitanja poput:     

 

  • Koliko ozbiljni moramo biti prilikom biranja i pripreme namirnica?    
  • Stvaramo li stres sebi i djeci?    
  • Kako uključiti tatu u plan prehrane?    
  • Koliko obroka dnevno je dovoljno?   

 Raspored radionice

- 18.00 – 19.15h – Uvodna izlaganja (po 25 minuta)

- 19.15 – 19.30h – Kratka pauza (roditelji pišu pitanja)

- 19.30 – 20.30h – Odgovori na pitanja roditelja (Moderatorica čita pitanja, a uvodničari odgovaraju, svatko iz svog područja. Po želji roditelji se uključuju u diskusiju).

Ulaznica od 25,00 KM uključuje:

- Predavanja;

- Materijale;

- Osvježenje;

- Potvrdu o učešću na radionici.

Ulaznice za radionicu u Sarajevu po cijeni od 25,00 KM možete kupiti pola sata prije događaja na štandu BUDI TU zajednice ili putem web-shopa za online prodaju www.kupikartu.ba.

Više informacija i detalji na www.buditu.ba.