fbpx
facebook twitter youtube pinterest instagram

razmjena igracaka

„RAZMJENA IGRAČAKA + HUMANITARNO DARIVANJE“ naziv je akcije koja će se održati u subotu 8.04.2017. u periodu od 11 do 13 sati, na platou ispred prodajnog centra Mepas Mall u Mostaru u organizaciji BUDI TU zajednice aktivnih roditelja. 

Akcija je namijenjena: 

  • Roditeljima koji žele obogatiti kolekciju igračaka svoje djece; 
  • Roditeljima koji su dobili drugo dijete suprotnog spola;
  • Roditeljima koji žele ograničiti budžet za kupovinu novih igračaka. 

„Razmjena igračaka“ zamišljena je na način da roditelji 3 igračke nježno korištene donesu na štand BUDI TU zajednice i za uzvrat će dobiti 3 igračke drugog djeteta. Cilj akcije je olakšati roditeljima odgoj djece u potrošačkom društvu i istražiti s čime se  druga djeca zanimaju. 

„Humanitarno darivanje“ za cilj ima razvijati društvenu odgovornost i humanost kod  djece od malih nogu. Zamolili bismo roditelje da se dogovore s djecom i izaberu još 1 igračku iz svoje kolekcije i daruju u humanitarne svrhe, djeci s posebnim potrebama i  djeci bez roditeljskog staranja. Članovi BUDI TU zajednice će nakon prikupljanja  igračke dostaviti Centrima. 

BUDI TU zajednica aktivnih roditelja za cilj ima promovirati pedagoški pristup  roditeljstvu i pružiti podršku roditeljima. Poruke koje želimo poslati roditeljima kroz naš  rad su:

MANJE BRIGE, VIŠE RADOSTI – Svi se nalazimo u sličnim izazovima s  mališanima, problem je važno osvijestiti i o njemu razgovarati.

MALI KORACI U  PRAVOM SMJERU – Pomaže nam da sagledamo mogućnosti i iskustva pedagoga  praktičara. Neki od savjeta pomoći će i nama - roditeljima.

BUDI TU I BUDI SA  SRCEM U TOMU - Spremno pružamo podršku roditeljima koji žele nešto više od  roditeljstva. 

Akciju „RAZMJENA IGRAČAKA + HUMANITARNO DARIVANJE“ održat ćemo u  subotu, 22.04.2017. na platou ispred BBI Centra u Sarajevu, te 29.04.2017. ispred Boske u Banja Luci. 

Pozivamo sve roditelje i djecu da se pridruže akciji.