fbpx
facebook twitter youtube pinterest instagram

mama beba vrijeme

Najnovije istraživanje provedeno u Velikoj Britaniji je pokazalo da prosječna mama tokom dana za sebe može odvojiti samo 17 minuta! Ovaj rezultat je dobiven nakon ispitivanja više od dvije hiljade majki. To podrazumijeva da prosječna mama koja se brine za porodicu i kućanske poslove i ide na posao ima manje od 1,5 h slobodnog vremena za sebe.

Ispitane mame svoje slobodno vrijeme najčešće provode uz seriju, čitaju ili ispijaju kafu ili čaj. Čak 51% majki je izjavilo da su prošle sedmice bez ijedne slobodne minute za sebe!

Dvije trećina mama smatra da njihovi kućanski poslovi nisu pravilno raspoređeni između njih i partnera te da uopšte nemaju vremena za svoje hobije. Vjeruju da obavljaju 78% kućanskih poslova dok njihove muške polovice samo taj ostatak.

Oko 70% mama tvrdi da njihovi partneri imaju mnogo više slobodnog vremena tokom sedmice a 5% je izjavilo da im smeta što muškarci imaju više vremena da se opuste nakon posla. Više od 50% je izjavilo da se najbolje opuštaju tokom sedmice kada bez ometanja mogu pogledati omiljenu TV seriju.

 - Majke mnogo rade i često su pokretačka sila čitave porodice, ali rezultati pokazuju koliko im se teško potpuno opustiti. Mnoge toliko žive za ostatak porodice da im je se teško sjetiti samih sebe. Čak i ako to znači pratiti svoju omiljenu seriju tokom sedmice ili relaksirati se pola sata u sobi, važno je da se mame sjete odvojiti to vrijeme za sebe kako bi napunile baterije - izjavio je glasnogovornik portala TVBed.com za Daily Mail.
srce2016
 
budi kum sos