fbpx
facebook twitter youtube pinterest instagram

Nakon novogodišnjih praznika, pravo je vrijeme za prelazak na sirovu ishranu, i usvajanje novih zdravih navika. Radionica Škole NeKuvanja će se održati u subotu, 09.01.2016. godine na adresi Skenderija 15 (Joga Centar Atman).

Od jela ćemo SVI ZAJEDNO praviti:

- Zeleni kašasti sok

- tortu od narandže

- sirove bombice

- kanapee od tikvica

- ako bude vremena napravićemo još nešto 


Radionica počinje u 12.00 a završava u 15.00. Djeca i bebe su više nego dobrodošli sa vama, jer sa njima je najzanimljivije.

Maksimalan broj polaznika je 30.

Cijena radionice je 25KM. Sve što se ne pojede nosite kući.

Da bi rezervisali svoje mesto potrebno je da uplatite 10KM najkasnije do srijede 06.01.

***

Radionicu organizira Škola NeKuvanja koju vodi Jasmina Bogućanin-Sarvan. Ova mlada mama je diplomirani je socijalni radnik Fakulteta političkih nauka u Sarajevu i bivša profesionalna teniserka. Tokom 2014. godine dolazi do spoznaje da nešto nije u redu sa ishranom koju konzumira većinski broj ljudske populacije.

Nakon istraživanja i lične intuicije prelazi na sirovu ishranu preko 80% i započinje blog i facebook stranicu pod nazivom “Škola NeKuvanja” putem kojeg pokušava ljudima da što više približi svijet sirove hrane, dijeleći recepte i svoja lična iskustva. Kao mama dvogodišnje djevojčice koja je također na sirovoj ishrani, dijeli svoje spoznaje i mišljenja i pomaže ljudima u prelasku na sirovo. Pored Škole NeKuvanja Jasmina je “full time” mama i supruga. Uzgaja vlastitu organsku baštu i ima u planu bavljenje organskom poljoprivredom i permakulturom.

Jasmina je objavila knjigu "Kako zdravo smršati" u kojoj je iskreno i bez tajni drugima približila svijet sirove hrane i prenijela svoje životno iskustvo i način svoje transformacije sa tradicionalne ishrane putem prelaska na sirovu hranu.


Pored toga je pripremila i "Recepte Škole NeKuvanja" koja donosi 60 recepata, prilagođenih našim prostorima sa niskobudžetnim namirnicama i knjigu "Kako početi sa sirovom hranom" za sve one koji žele preći na ovakav način ishrane.

Svoja znanja o pripremanju sirove hrane Jasmina svakodnevno dijeli na svom blogu SkolaNeKuvanja.com i na svojoj facebook stranici "ŠkolaNeKuvanja" gdje je možete pratiti.




srce2016
 
budi kum sos