fbpx
facebook twitter youtube pinterest instagram

SOS Dječija sela BiH pokreću online kampanju naziva „Mamin novčanik“, kojom želimo skrenuti pažnju kako je pored ogromne ljubavi, strpljenja, zagrljaja, topline, poljubaca, riječi utjehe i ohrabrenja, nužna i materijalna potpora kako bi SOS mame dječacima i djevojčicama koji odrastaju u SOS porodicama osigurale sretno djetinjstvo, bezbrižnu mladost i u konačnici uspješnu samostalnost.

SOS porodice su mjesto na kojem je toplinu porodičnog doma dobilo 278 dječaka i djevojčica, te mladih ljudi. Mjesto na kojem se osjećaju sigurno i voljeno, te znaju da su porodične kuće njihov dom za cijeli život.

Mamin novčanik je veliki jer u njemu čuva uspomene; u njega su stala sva lica koja je čine sretnom i on je uvijek uz nju da se sa uzdahom izvuče i prelista kad je najteže. U SOS Dječijim selima 29 SOS mama iz dana u dan brine o 278 dječaka i djevojčica.


Stoga Vas pozivamo da se pridružite našoj online kampanji kojom zajedno možemo prikupiti novčana sredstva za troškove 29  SOS porodica sa sedam djevojčica i dječaka (troškovi hrane, garderobe, higijenskih potrepština, školskog materijala, održavanja porodičnih kuća, režijski i zdravstveni troškovi). Kampanja će trajati do 31.12.2015.

Kako možete pomoći?

- Posjetite oficijelne stranice SOS Dječijih sela BiH na društvenim mrežama (www.facebook.com/SOS.Djecija.sela.BiH) i napravite share videa „Mamin novčanik".

- Posjetite web stranicu www.sos-ds.ba/maminnovcanik i donirajte bilo koji iznos Vama prihvatljiv

- Na Vašem profilu postavite vlastiti video ili fotografiju koja govori o ljubavi i potpori Vaših roditelja, te postavite status #maminnovcanik


Prilikom postavljanja posta na društvenim mrežama pozovite i Vaše prijatelje da se priključe kampanji, te daju svoj doprinos ostvarenju misije „Topli dom za svako dijete.

Čak ukoliko niste u prilici donirati novac, Vaš share, Vaša fotografija ili video s natpisom/izjavom #maminnovcanik, poziv Vašim prijateljima da se priključe, mogu napraviti puno.

Možda će baš neko od Vaših prijatelja željeti da donira sredstva za pokrivanje troškova SOS porodica.




srce2016
 
budi kum sos