fbpx
facebook twitter youtube pinterest instagram

Porodiliste-Jezero

Mjesto: Sarajevo
Adresa: Jezero
Telefon (centrala): +387 33 250 250 ili 250 280
Fax: +387 33 213 861
Web stranica: www.kcus.ba
E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Rad sa pacijentima: Redovno radno vrijeme 08-16 sati
Dežurna ekipa 24 sata


Klinika za ginekologiju i akušerstvo je visokospecijalizovana ustanova za dijagnostiku i liječenje ginekoloških i akušerskih slučajeva. Osnovana  je 1947.godine. U okviru klinike su standardna bolnička odjeljenja: Odjeljenje za ginekologiju, Odjeljenje za opstretriciju, te Ambulantno-polikliničko odjenjenje  Kao zasebno odjeljenje je odjeljenje neonatologije koje po svojim stručnim ingerencijama pripada Pedijatrijskoj klinici.

Djelatnost: Klinika ima stručnu, znanstvenu i edukativnu djelatnost. Klinika obezbjeđuje konzervativni i operativni tretman ginekoloških pacijenata tako da je čini: 

1. Odjeljenje za ginekologiju: odsjek za konzervativnu ginekologiju, odsjek za malignome, odsjek za operativnu ginekologiju, odsjek za uroginekologiju, odsjek za endokskopsku ginekologiju i hirurgiju, 

2. Opstetričko odjeljenje: odsjek za patologiju trudnoće, porođajne sale, odsjek puerpecija. 

3. Ambulantno-polikliničko odjenjenje: Kabinet za ultrazvučnu dijagnostiku, Kabinet za internističku dijagnostiku i konsultacije sa EKG-om, Kabinet za kolposkopiju i citologiju, Kabinet za bračni sterilitet,     Kabinet za urodinamometriju, Ambulanta za konsultativne preglede trudnoće, Ambulanta za konsultativne ginekološke preglede, Ambulanta za prekide trudnoće.