fbpx
facebook twitter youtube pinterest instagram

BioSave Istaknuto

Kontakt informacije

  • Regija: Sarajevo
  • Općina: Centar
  • Adresa: Maršala Tita 2
  • Telefon: +387 33 200 800
  • Mobitel: +387 61 998 773
  • E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
Mi u Bio Save-u smo posvećeni sigurnom skladištenju matičnih ćelija iz pupčane krvi. Srcem i dušom svi zajedno radimo na tome da se sigurno uskladište visokokvalitetni preparati matičnih ćelija, koji bi Vašem djetetu bili na raspolaganju u slučaju potrebe.
 
Matične ćelije predstavljaju temelj života. To su osnovne/ishodišne ćelije koje imaju sposobnost da se razviju u različita tkiva i organe našeg organizma. Njihov razvoj i diferencijacija počinju začećem. Pripadaju im šarolike ćelijske vrste koje se uspostavljaju postupno tokom čovjekova razvoja. Od tog trenutka ove ćelije učestvuju u formiranju organizma, obnavljaju se tokom života u nekim organima i tako direktno utiču na zdravlje jedinke. Po rođenju, prisutne su u krvi pupčane vrpce, nadalje nalazimo ih u zubićima, koštanom tkivu itd. Počevši od četvrtog mjeseca trudnoće centar formiranja ćelija krvi fetusa premješta se u jetru, zatim na slezenu, i onda po posljednji put, premješta se na svoje konačno mjesto - koštanu srž. Cijeli proces se odvija putem krvi djeteta. To je osnovni razlog zašto krv djeteta u trenutku rođenja obiluje matičnim ćelijama.
Uzorci matičnih ćelija iz naše banke su omogućili liječenje za više stotina djece širom svijeta. To je za nas istovremeno potvrda i podsterek: potvrda zato što se naš rad tokom proteklih godina sada isplati, a podstrek da se i dalje usavršavamo i istražujemo mogućnosti liječenja pomoću matičnih ćelija iz krvi pupčane vrpce.
 
FamiCord Group je mreža banaka pupčane krvi koja nudi skladištenje širom Evrope i posjeduje 8 laboratorija za obradu matičnih ćelija. Uz kupovinu Stemlab-a u Portugalu, koja je upravo završena, FamiCord je postala najveća banka matičnih ćelija u Evropi. Od septembra 2018. godine u FamiCord bankama čuva se više od 355.000 uzoraka pupčane krvi, pupčanika, krvi iz placente i drugih bioloških materijala. FamiCord Group je do sada imao 1.987 liječenja matičnim čelijama od toga 1.082 liječenja matičnim ćelijama iz pupčane krvi i pupčanika. Parent's Guide to Cord Blood Fondacija prati stanje na tržistu matičnih ćelija od 1998 godine. U Novembru 2018 godine objavili su izvještaj o top 10 banaka matičnih ćelija na svijetu. U ovom izvještaju Famicord se nalazi na fenomenalnom 5. mjestu, što FamiCord banku matičnih ćelija čini najvećom bankom u Europi.
 
Sve važne korake - obradu i dugoročno skladištenje - FamiCord Group obavlja sama. Ove zadatke obavljaju saradnici naših visoko - tehnoloških laboratorija u više zemalja u Evropi, gdje se radi u skladu sa GMP standardom. Samo na ovaj način možemo sprovesti sopstvene visoke zahtjeve u pogledu kvaliteta, koji u mnogo čemu prevazilaze najviše medicinske standarde. FamiCord Group posjeduje vrhunski standard AABB - Američke asocijacije banaka za matične ćelije koji garantuje da će Vaš uzorak biti prihvaćen za liječenje u svim bolnicama u svijetu. ISO standard garantuje najkvalitetnije tehnološke postupke u obradi i čuvanju matičnih ćelija.
 
Iako posao kojim se bavimo predstavlja naučnu činjenicu, mi ne zaboravljamo da naš rad osnažuje ljubav koju imate prema svojoj djeci i Vaša želja da unaprijed isplanirate njihove buduće živote.

Vaš Bio Save!

 

Više iz kategorije: « Seracell