fbpx
facebook twitter youtube pinterest instagram

Wogolino

Kontakt informacije

  • Regija: Sarajevo
  • Općina: Vogošća
  • Adresa: Jošanička br. 55
  • Telefon: +387 33 492 953
  • E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

U poslovnoj zgradi Wog centra u Vogošći uskoro počinje sa radom vrtić Wogolino. Vodimo se idejom da je predškolska ustanova mjesto gdje djeca trebaju da doživljavaju i ostvaruju cjelinu življenja u osjetljivom periodu svog razvoja i na taj način se pripremaju za budući život i rad.

Čitav vrtić stavljen je u funkciju djeteta i njegovih sloboda odabira s raznovrsnim poticajima za igru, stvaralaštvo, istraživanje i učenje, U igri kroz vlastiti aktivitet dijete se najbrže razvija fizički i psihički , razvija sebe i svoju osobnost a istovremeno izražava svoja raspoloženja osjećaje, ulazi u raznovrsne odnose i ponašanja , i uspostavlja bogatu komunikaciju.

Aktivnosti u Wogolinu će se organizovati na bazi dnevnih, slobodnih i vannastavnih aktivnosti i kroz kreativne radionice : engleski jezik, muzička radionica, likovna radionica, škola plivanja… Igračke su od ekološkog materijala i prilagođene uzrastu djece.

Također u sklopu obdaništa “ Wogolino “ djeca imaju na korištenje igraonicu “ Wogoland ” koja se prostire na oko 400 m2. Odgajateljice i druga stručna lica su zdrave i profesionalne osobe, koje u skladu sa Zakonom i pedagoškim standardima realiziraju aktivnosti u vrtiću.

Jelovnik se planira u skladu s normativima prehrane vrtića uz poštovanje svih principa pravilne ishrane i on se sastoji od: doručka, ručka, užine, i sezonsko voće u toku cjelodnevnog boravka djeteta. Hrana je prilagođena djeci predškolskog uzrasta i sprema se u vlastitoj režiji tj. u prostoru vrtića od kvalitetnih i ekološko zdravih namirnica od strane profesionalnih i zdravih osoba.