fbpx
facebook twitter youtube pinterest instagram

Vrtić "Pipi Duga Čarapa"

Kontakt informacije

  • Regija: Sarajevo
  • Općina: Centar
  • Adresa: Nova broj 5
  • Telefon: +387 33 210 655
  • E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Pipi Duga Čarapa je osnovana 1997.godine. Osnivanje je pomogla Švedska Internacionalna  Razvojana Agencija- Sida u okviru programa SWEBIH.  

Naša misija je motivirati, nadahnuti, potaknuti i dati podršku porodici i djeci pružajući im sigurno okruženje puno ljubavi, educirati ih socijalno i emocionalno kako bi mogli nastaviti graditi temelje za cjeloživotno učenje. Spojiti najbolje i najuspješnije obrazovne pristupe da bi stvorili jedinstveno iskustvo i učenje je naš cilj.  

Naša grupa je različite dobi (od jedne godine do polaska u školu) tako da svi imaju koristi od   razlike u iskustvu , znanju i sposobnostima djece. Centri učenja u otvorenom prostoru su povezani jednom tematskom cjelinom sto omogućava rad individualno i u malim grupama.

Centri uključuju: vještine fine motorike, umjetnost, ranu pismenost (čitanje i pisanje), dramu i svakodnevni život. Poseban program uključuje rad sa roditeljima kao partnerima (savjetodavni, radionički i edukativni pristup), učenje kroz sadržaje u zajednici, cjelodnevne izlete i posjete kulturnim i drugim desavanjimau gradu, posjete stomatologa, fizijatra, oftalmologa.