fbpx
facebook twitter youtube pinterest instagram

Dogma Kidz Istaknuto

Kontakt informacije

  • Regija: Sarajevo
  • Općina: Novo Sarajevo
  • Adresa: Isaka Samokovlije 91
  • E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Dogma je ime iza koga se krije kreativni svijet dizajnerke Arme Bešlagić,  a koji je u potpunosti posvećen kreiranju najslađih odjevnih predmeta i dodataka. Svaki dogmin komad jedinstvena je priča zarobljena u različitim prirodnim  materijalima, bojama i tehnikama šivenja, sa zapletima od heklanih cvjetića,  pletenih dijelova ili kerica i kao takva postaje pravo malo umjetničko  djelo. Osim toga, dogmina odjećica predstavlja i svojevrsnu podlogu za  učenje i razumijevanje boja i tekstura, stvarajući kod djece osjećaj  posebnosti i originalnosti. 

Iz dogmine radionice izlaze i modeli koji posjeduju multimodalnost, odnosno višestruku primjenjivost, postajući tako malene art&craft enciklopedije. Osim osnovne (zaštitne) uloge garderobe, unikatan su displej za komunikaciju kroz igru i učenje, pa kod djeteta razvijaju pozitivne emocije kroz poticanje na istraživanje. 

I mame vole dogmu, jer se radi o višesezonskim modelima - naime, prilagodljivi su veličinom kroz načine vezivanja i kopčanja! Činjenica da je sve u dogmi apsolutno prirodno, od materijala koji se koriste za samu odjeću, preko unikatnih etiketa, pakovanja, pa čak i vrećica samo su dodatni argumenti zašto mame vole "udogmiti" svoje voljene. 

Mnogo pažnje posvećeno je prirodi i prirodnom, ekologiji, reciklaži, reduciranju i svim ostalim faktorima koji naš svijet čine čišćim, zelenijim i boljim. A nema podobnijih ambasadora za promociju ovih vrijednosti od  djece, koja samo takav svijet i poznaju! Još jedan vrlo važan segment ove marke je oživljavanje bosanske tradicije izrade rukotvorina, ali kroz suptilne i nenametljive detalje.