fbpx
facebook twitter youtube pinterest instagram

Baby Bump - Škola za trudnice i porodilje Istaknuto

Kontakt informacije

  • Regija: Sarajevo
  • Općina: Centar
  • Adresa: Patriotske lige 55
  • Telefon: +387 61 572 177
  • E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Neovisna  škola za trudnice i porodilje “BabyBump” nastala u saradnji sa NVO “Prirodan porod” je prva privatna škola za psihofizičku pripremu trudnica i porodilja koja se održava kontinuirano i okuplja trudnice u periodu od 4. do kraja 8.mjeseca trudnoće  i mame u ranom periodu poslije poroda od 6. nedelje do napunjene prve 1.godine bebinog života.

Misija ove škole jeste da potičemo žene da na porod gledaju kao na prirodan proces tijela, koji ne zahtijeva rutinsku liječničku intervenciju. Ovu osviještenost možemo postići pružanjem savremenih objektivnih informacija, baziranim na naučnim dokazima, koje su uvrštene u smjernice prenatalne i perinatalne njege Svjetske zdravstvene organizacije, Internacionalne federacije ginekologa i akušera, te drugih nacionalnih asocijacija iz struke.

trening mame bebe2

Samo na taj način se može osigurati da niskorizična trudnica sa fiziološkim porodom, ovo iskustvo doživi kao osnažujuće, bez psihičkih i fizičkih trauma kako kratkoroćno tako i dugoročno, što je osnova za kvalitetno vezivanje sa bebom, kvalitetan početak novorođenačkog života kroz dojenje i bonding i izgradnjom dugoročnih zdravih odnosa sa djetetom, što doprinosi emocionalnom, psihičkom i fizičkom blagostanju porodice kao nukleusu društva.

trening mame bebe4

Naša vizija je da u saradnji sa stručnjacima iz oblasti ginekologije i akušerstva, psihologije, nuticionizma i dojenja napravimo kvalitetnu edukaciju trudnica i njihovih partnera, informišemo ih, te kako psihički tako i fizički pripremimo za sam čin poroda kao i postporođajni period, tj. život sa novorođenčetom. Mišljenja smo da samo dobro fizički pripremljena i kvalitetno informisana trudnica može se boriti za svoja prava i biti akter netraumatičnog poroda sa pozitivnim utiscima i iskustvom.