fbpx
facebook twitter youtube pinterest instagram

razlozi-beba

Vaša bebica je narasla, postaje samostalna a vi se počinjete pitati, da li je vrijeme možda za drugu bebicu? Možda vam se na prvu pomisao ideja o drugoj bebi čini nezamisliva ili čak preteška ali rađanje još jednog novog života ima i mnogo prednosti!

Donosimo vam deset razloga zašto biste se mogli odlučiti na drugu bebu. Za sve one koji su već postali roditelji dvoje djece, ovi razlozi mogu poslužiti kao inspiracija za još jednu bebicu, što da ne?

1. Vašem djetetu ćete podariti najboljeg prijatelja

Dobro je poznato da je veza između braće i sestara posebna, bez obzira na mnogo slatkih svađa i prepirki koje su uobičajeni dio odrastanja. Pružite vašem djetetu prijatelja koji će uvijek biti uz njega, u dobru i u zlu. To je jedan od najljepših poklona koje mu možete dati, prijatelja za cijeli život!

2. Te slatke baby stvarčice :)

Sama pomisao da ćete ponovo obući neke stvarčice od vašeg starijeg djeteta novom braci ili seki je zaista neodoljiva.

3. Drugi porod je lakši

Naravno, svaka trudnoća i porod su posebni i teško je predvidjeti kako će sve proći ali većina majki se slaže da im je drugi ili svaki sljedeći porod bio mnogo lakši od prvog a to je nešto čemu se možete radovati!

4. Imate više znanja

Svi najbolje učimo na vlastitom iskustvu a iskustvo roditeljstva je zaista posebno. Mnoge mame već unaprijed znaju koje stvari bi uradile drugačije ako rode drugu bebu.

5. Imate više samopouzdanja

Ako se odlučite na drugu bebu, možete već otprilike znati šta vas očekuje a samim tim imate i više samopouzdanja da ćete lakše proći kroz sve one slatke neprospavane noći, grčeve, probleme sa hranjenjem i spavanjem. Sada znate da neke stvari jednostavno moraju proći i da će sa vremenom biti lakše!

baba_nogice

6. Posjedujete sve potrebne vještine za dijete

Sve one nepoznanice koje su vas mučile u prvim danima majčinstva više nisu tu. Nema straha da nećete znati promijeniti pelenu, da li ćete znati uspavati bebu i slično. Naravno, svaka beba je priča za sebe ali sve to će vam se činiti manje ozbiljnijim i stresnim.

7. Više ćete cijeniti vrijeme provedeno sa bebom

Kada ste mama po prvi put, niste u stanju uživati u svakom trenutku, pogotovo kada se radi o neprospavanim noćima ili grčevima kod beba. Mnoge mame jednostavno čekaju da određene stvari prođu smatrajući da će im biti lakše kako beba poraste.

Međutim, kada ste sve to već prošli, potajno znate da su prvi mjeseci sa bebom najljepši i da treba uživati koliko god možete jer vrijeme zaista ne možete vratiti!

8. Imate svu potrebnu opremu za bebu

Većina roditelja sačuva opremu za bebe od starijeg djeteta u slučaju da se rodi druga bebica. Također, imate više iskustva po pitanju šta vam zaista treba a šta ne.

9. Ljepota prvog susreta sa bebom

Sve mame se dobro sjećaju tog magičnog prvog susreta sa svojom bebicom. Zamislite da to ponovo možete doživjeti! Ali ono što je još posebnije jeste susret vašeg starijeg djeteta sa malenom bebicom. Predivno, zar ne?

10. Uživanje u igri vaših mališana

Zamislite kako bi bilo lijepo da vaše dijete ima partnera u igri koji mu je najbolji prijatelj. Oni će rasti zajedno, podržavati jedno drugog uz vašu nesebičnu ljubav, nježnost i brigu!


Harmony web bannersrce2016
 
budi kum sos