fbpx
facebook twitter youtube pinterest instagram

slikov

Iako se čini da je o djeci, internetu i televiziji već puno toga rečeno, istraživanja ukazuju na porast različitih poremećaja u djece predškolske dobi, stoga o toj temi i dalje trebamo govoriti. Svi znamo da ritam života i brojne obveze nažalost ne idu u korist odgoju kakav roditelji žele za svoje dijete. Međutim, djecu je ipak moguće „odlijepiti“ od ekrana, dok izlaganje najmlađe djece mobitelima i televiziji treba nastojati odgoditi.

orea art market 2

Nakon prvog, izuzetno uspješnog Art Marketa održanog u junu, online platforma Orea Bazaar s ponosom najavljuje drugo izdanje najvećeg okupljanja domaćih kreativaca koji su svoju strast pretvorili u uspješne male biznise, a zahvaljujući online trgovinama na Orei ostvaruju još veći uspjeh.

rok-trajanja-autosjedalice

Stradanje djece kao putnika je glavni uzrok teških i smrtnih povreda djece. Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) i sve vodeće organizacije stručnjaka u prevenciji povreda kod djece navode da je korištenje autosjedalica ključni faktor u smanjivanju rizika povreda kod djece putnika u saobraćajnim nesrećama.

djeciji sajam 2019

«Ovogodišnji Dječiji sajam će organizirati radionice o važnost odlaganja otpada, reciklaže i štednje papira. Za vrijeme održavanja sajma u dvorani ćemo postaviti male reciklažne kontenjere, označene po vrsti otpada. «Vratimo se prirodi dok još imamo čemu», poručuje direktorica Dječijeg sajma Maja Kojundžić Graholski.

zoe mama poklon

U suradnji sa novootvorenom Kid's concept prodavnicom "Zoe & Mama" u Sarajevu, poklanjamo vam Oli & Carol grickalicu za zube u obliku lubenice! Namijenjena je za osjetilnu igru, pružanje pomoći pri procesu rasta zubića, a služi i kao igračka pri kupanju. Malene desni obožavaju teksturu kaučuka. Mekana i jednostavna za držanje u bebinim malenim ručicama.

sabac

Pandemija koronavirusa iznenada nas je primorala da mijenjamo način svog života, ali i iznjedrila nevjerovatnu snagu svakog od nas i podsjetila nas da, dok pronalazimo načine da funkcionišemo u novim uslovima, nikad ne zaboravljamo svoje najmilije, porodicu, kolege, komšije... Istovremeno nas je i zbližila, učinila da provodimo više vremena zajedno, da kuhamo i jedemo skupa, ali i da stignemo obaviti sve ono za šta ranije nismo uspijevali naći vremena.

bio oil

Kada se tijelo širi brže od kože koja ga prekriva, koža puca i dolazi do pojave ožiljaka tijekom njezinog zarastanja – strija. Poznato je da su nastanku ovih jakih crvenih linija posebno podložni adolescenti u periodu rasta, svi koji naglo dobijaju na težini, bodi – bilderi, a među onima koji se često suočavaju sa ovim izazovom su i buduće mame.