fbpx
facebook twitter youtube pinterest instagram

torta-od-mrkve

Mrkva u torti, čudna kombinacija? Nipošto – probajte i očekujte iznenađenje. Ova torta je idealna za proslave dječijih rođendana, jednostavna je za napraviti i veoma ukusna i zdrava!

 

Sastojci (za 8 osoba)

Biskvit     

2 šolje brašna    

1,5 šolja smeđeg šećera    

1 šolja kristal šećera    

2 kašičice sode bikarbone    

1 kašičica praška za pecivo    

0,25 kašičice đumbira     

2 kašičice cimeta    

1 kašičica soli    

4 jaja    

0,33 šolje mlaćenice    

1 šolja pročišćenog maslaca    

1 kora narandže    

3 šolje naribane mrkve 

Krema     

100 g maslaca    

250 g krem sira    

1 kašika soka od limuna    

1 kašičica ekstrakta vanilije   

2 šolje šećera u prahu

Priprema

1. U posudu ubacite brašno, kristalni šećer, smeđi šećer, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, đumbir, cimet i sol te promiješajte.    

2. U drugu posudu stavite jaja, mlaćenicu, ghee (pročišćeni maslac), naribanu narančinu koricu i te sve sastojke iz ove posude dobro izmiksajte.    

3. U istu posudu ubacite naribanu mrkvu i sadržaj prve posude gdje ste pomiješali sve suhe sastojke te sve zajedno dobro izmiješamo.    

4. Sadržaj ulijte u predhodno namašćeni i brašnom posipani kalup za torte te ga malo protresite kako se u torti ne bi stvorili mjehurići.  Kalup stavite na 40-ak min u pećnicu i pecite na 190°.    

5. U međuvremenu pripremite kremu i to na način da u posudi izmiksate maslac, krem sir, sok od limuna, ekstrakt vanilije i šećer u prahu te kada je krema gotova, stavite je u hladnjak da se ohladi.    

6. Kad je torta pečena, pustite da se dobro ohladi i razrežite je po pola. Premažite kremom donji dio (bazu), poklopite i ostatkom kreme premažite cijelu tortu.

Izvor: Kuhari.com




srce2016
 
budi kum sos