fbpx
facebook twitter youtube pinterest instagram

sarena-rapsodija

Donosimo vam drugi recept iz knjige "Kuvarski dnevnik bebe Marte". Ovo jelo može da se pomiješa sa prethodno samostalno ispečenim ili skuhanim i nasjeckanim mesom (kao što smo mi uradili), ali isto tako može da se pomiješa sa žumancetom (nakon 8. mjeseca), ili samo da mu se doda kafena kašičica maslinovog ulja.

Ovo kompleksno jelo beba može da jede tek kad joj svaku namirnicu od koje se jelo sastoji posebno uvedete u ishranu, a to bi moglo biti već negdje poslije 7. mjeseca, osim kada se dodaje žumance.

Sastojci

• jedan krompir 

• malo narandžaste tikve

• malo karfiola 

• par listova blitve

Priprema

1. U malo vode se oko petnaestak minuta kuhaju krompir isječen na kockice, par kocki tikve i veći cvijet karfiola. 

2. Kada je pri kraju kuhanja, odnosno kad su svi sastojci polumeki, doda se tri lista blitve koji su prethodno očišćeni od bijele peteljke. 

3. Sve se kuha još par minuta, a zatim se povrće izgnječi viljuškom ili izblendira u zavisnosti od starosti bebe.




srce2016
 
budi kum sos