Osvježavajući cheesecake od jagoda
Stigle su nam voljene jagode. Fina osvježavajuća torta za nadolazeće proljetno - ljetno vrijeme. Možete koristiti i drugo sezonsko voće po želji.
Sastojci
Kora:
- 1 1/2 šoljice badema
- 2/3 šoljice grožđica ili datula
- 1/4 šoljice kokos brašna
- 1/2 kašičice vanilije
Priprema
1. Bademe miksajte u brašno u multipraktiku ili sjeckalici. Dodajte grožđice i miksajte, te dodajte kokos i vaniliju. Ponovno miksati.
2. Dodajte 1/2 – 1 kašičice vode, ako je potrebno da se smjesa drži zajedno kad se pritisne u ruci. Pritisnite ravnomjerno u kalupu promjera 24.
Krema:
- 3 šoljice indijskih oraščića
- 3/4 šoljice soka od limuna
- 2/3 šoljice agave ili drugi tekući zaslađivač
- 1 šoljica rastopljenog kokosovog ulja
- 4 šoljice svježih jagoda
1. Pomiješajte sve osim ulja i jagoda u blenderu. Dodajte jagode i ulje u blender i miksati do glatke kreme.
2. Prelijte ravnomjerno kremu preko kore. Hladiti u frižideru najmanje 8 sati, ili preko noći. Ukrasiti s jagodama.
Izvor: SirovaHrana.hr