fbpx
facebook twitter youtube pinterest instagram

keksici

Čokolada i keks su uvijek dobitna kominacija a ako tome dodate još i đumbir, dobivate jedan poseban okus. Keksići mogu biti gotovi za 20ak minuta a nakon toga možete dugo uživati u raspsodiji okusa.

 

Sastojci

250 g brašna

1 prašak za pecivo

125 g maslaca

2 jaja

80 smeđeg šećera

100 g crne čokolade

75 g đumbira 

Priprema

1. U posudu stavite brašno, prašak za pecivo i omekšani maslac i mijesite rukom ili špatulom.

2. U drugu posudu izmiješajte jaja i šećer.

3. Čokoladu isjeckajte na komadiće kao i svježi đumbir.

4. Sve sastojke sjedinite i promiješajte kašikom i vadite smjesu na prethodno pripremljen pleh sa papirom za pečenje. Najbolje je vaditi smjesu malom kašičicom kako bi se napravile male kuglice. Ravnomjerno ih rasporedite kako se bi sljepile prilikom pečenja.

5. Keksi se peku 10 minuta na 170°C, a možete znati da su gotovi ako su porumenili.




srce2016
 
budi kum sos