Keksići sa čokoladom i đumbirom
Čokolada i keks su uvijek dobitna kominacija a ako tome dodate još i đumbir, dobivate jedan poseban okus. Keksići mogu biti gotovi za 20ak minuta a nakon toga možete dugo uživati u raspsodiji okusa.
Sastojci
250 g brašna
1 prašak za pecivo
125 g maslaca
2 jaja
80 smeđeg šećera
100 g crne čokolade
75 g đumbira
Priprema
1. U posudu stavite brašno, prašak za pecivo i omekšani maslac i mijesite rukom ili špatulom.
2. U drugu posudu izmiješajte jaja i šećer.
3. Čokoladu isjeckajte na komadiće kao i svježi đumbir.
4. Sve sastojke sjedinite i promiješajte kašikom i vadite smjesu na prethodno pripremljen pleh sa papirom za pečenje. Najbolje je vaditi smjesu malom kašičicom kako bi se napravile male kuglice. Ravnomjerno ih rasporedite kako se bi sljepile prilikom pečenja.
5. Keksi se peku 10 minuta na 170°C, a možete znati da su gotovi ako su porumenili.