fbpx
facebook twitter youtube pinterest instagram

Donosimo vam još jedan recept iz knjige "Kuvarski dnevnik bebe Marte". Ovo jelo se može jesti samo ali se može služiti i sa sitno nasjeckanim mesom iz prethodno skuhane supe, ali nakon što je svaki sastojak posebno uveden u ishranu bebe (ovo se posebno odnosi na grašak). Ovo jelo je namijenjeno bebama sa navršenih 10 mjeseci (ovisno o tome kada je grašak uveden).

Sastojci:

- mesni bujon odnosno tečnost od supice koju ste ranije skuhali sa mesom

- šaka graška (svježeg ili smrznutog)

- tikva (umjesto mrkve se može uzeti i mrkva)

- riža

Priprema:

1. U uzavrelu tečnost od supice ubaciti šaku svježeg ili smrznutog graška i kuhati dok ne bude polumekan, oko dvadesetak minuta.

2. Zatim dodati dvije kašike riže i kuhati još desetak minuta. Po potrebi polako dodavati tečnost od supice ukoliko zatreba.

3. Pet minuta pred kraj dodati tikvu isječenu na kockice (ili sitno nasjeckanu mrkvicu) i lagano miješati.

4. Kad je sve mekano skinuti sa vatre i poklopiti još par minuta da riža upije svu tečnost.

*Ovo jelo je namijenjeno bebama sa navršenih 10 mjeseci (ovisno o tome kada je grašak uveden).




srce2016
 
budi kum sos