fbpx
facebook twitter youtube pinterest instagram

Donosimo vam još jedan recept iz knjige "Kuvarski dnevnik bebe Marte". Ovim jelom se može početi uvoditi tjestenina u bebinu ishranu, negdje oko 11. mjeseca. Daje se bebi samo ako joj je prethodno uveden paradajz i ako nije bilo alergijskih reakcija na njega.

Sastojci:

- četvrtina bijelog mesa

- domaći sok od paradajza

- tjestenina

Priprema:

1. U šerpici dinstati komadiće bijelog mesa, ako je moguće sa što manjom količinom vode. Nakon petnaestak minuta dodati sok od paradajza, domaći, i kuhati još pola sata.

2. U međuvremenu posebno u neslanoj i nezauljenoj vodi kuhati tjesteninu,  te kad bude napola gotova dodati malo tjestenine u uzavreli sos sa mesom i kuhati još koji minut.

3. Na ovaj način tijesto fino upije sos. Zatim sve izgnječiti viljiškom i ponuditi bebi.

***
Više o knjizi "Kuvarski dnevnik bebe Marte" saznajte na sljedećem linku.




srce2016
 
budi kum sos