Ukusne špagete bolonjeze za bebe
Donosimo vam još jedan recept iz knjige "Kuvarski dnevnik bebe Marte". Ovim jelom se može početi uvoditi tjestenina u bebinu ishranu, negdje oko 11. mjeseca. Daje se bebi samo ako joj je prethodno uveden paradajz i ako nije bilo alergijskih reakcija na njega.
Sastojci:
- četvrtina bijelog mesa
- domaći sok od paradajza
- tjestenina
Priprema:
1. U šerpici dinstati komadiće bijelog mesa, ako je moguće sa što manjom količinom vode. Nakon petnaestak minuta dodati sok od paradajza, domaći, i kuhati još pola sata.
2. U međuvremenu posebno u neslanoj i nezauljenoj vodi kuhati tjesteninu, te kad bude napola gotova dodati malo tjestenine u uzavreli sos sa mesom i kuhati još koji minut.
3. Na ovaj način tijesto fino upije sos. Zatim sve izgnječiti viljiškom i ponuditi bebi.
***
Više o knjizi "Kuvarski dnevnik bebe Marte" saznajte na sljedećem linku.