fbpx
facebook twitter youtube pinterest instagram

coko-brownies

Donosimo vam recept za najbolji brownies ikad, pripremljene po originalnom receptu Jamie Olivera.

Sastojci za kalup veličine 30x20 cm     

- 250 g maslaca    

- 200 g tamne čokolade (70% kakaa)    

- 80 g nezaslađenog kakaa    

- 65 g brašna    

- 1 kašičica praška za pecivo    

- 360 g šećera    

- 4 jaja    

- po želji lješnjaci, bademi, orasi ili sušene brusnice ili višnje (oko 75 g)

Glazura     

- 100 g čokolade za kuhanje    

- 30 g maslaca

Priprema

1. Pećnicu zagrijte na 180°C, a kalup obložite papirom za pečenje.    

2. Veliku zdjelu sa čokoladom i maslacem stavite na drugu u kojoj ste zavreli vodu. Miješajući otopite čokoladu i maslac da dobijete kompaktnu, svilenkastu smjesu. Dodajte sušeno voće ako ga koristite.    

3. U drugoj zdjeli pomiješajte kakao, brašno, šećer i prašak za pecivo te tu smjesu dodajte otopljenoj čokoladi. Miksajte da se sjedini. Jaja izlupajte ručno pa dodajte malo po malo smjesi, miksajući dok se ne sjedini.    

4. Izlijte smjesu u kalup, poravnajte površinu i pecite 20-tak minuta. E sad, brownies moraju biti malo ljepljivi i mekani u sredini, nikako ne suhi kao biskvit. Kada vidite da su vam površina i rubovi pečeni, ubodite čačkalicu u sredinu - ne smije izaći čista.    

5. Ostavite u kalupu da se ohladi, a zatim izokrenite na ravnu podlogu (u drugi kalup ili na dasku).    

6. Ovdje možete završiti, ali meni to nije bilo dovoljno čokoladno (!!) pa sam dodala i glazuru... 

Glazura     

1. Otopite čokoladu i maslac (ja to radim u mikrovalnoj, samo treba svakih 20 sekundi vaditi i promiješati da se ne pregrije - ali možete i na pari ili jako laganoj vatri) i prelijte preko kolača te raširite preko cijele površine.    

2. Narežite na kocke i uživajte!

(svezabebe.ba/Likechocolate.net)




srce2016
 
budi kum sos