fbpx
facebook twitter youtube pinterest instagram

hot-chocolate

Omiljen napitak u hladnijim danima za brojne je vruća čokolada, a osim užitka za nepca nekoliko gutljaja ove kremaste slastice pružit će zaštitu kardiovaskularnom sistemu, ublažit će kašalj te smiriti želučane tegobe. Razloga za šolju tople čokolade ima napretek, baš kao i recepata u kojima vrsni znalci koriste najkvalitetniju čokoladu dok su dodaci poput cimeta, čilija ili đumbira dobrodošli želite li pojačati ljekovitu notu slasnog gutljaja.

Sastojci

- 150 g čokolade s 60% kakaa

- 200 ml punomasnog mlijeka

- 200 ml slatkog vrhnja

- jedna mala kašičica smeđeg šećera

- prstohvat soli

- po želji malo cimeta

Priprema     

1. Čokoladu nasjeckajte na što sitnije komadiće. Mlijeko i vrhnje pomiješajte i prelijte u lonac pa stavite da se kuha na srednje jakoj vatri. 

2. Čim smjesa provrije prelijte je preko nasjeckane čokolade i miješajte dok ne dobijete gustu kremastu smjesu, ukoliko vam se stvaraju grudice nježno ih razbijte pomoću pjenjače. 

3. Na kraju dodajte prstohvat soli koja će pojačati okus čokolade i malo cimeta po želji. 

Savjet: Umjesto cimeta u vruću čokoladu, ukoliko želite isprobati neke nove okuse i pojačati doživljaj u ustima, dodajte malo muškatnog oraščića, naribanog svježeg đumbira ili čilija u prahu.

Ukoliko vas muči kašalj ili prehlada u vrući napitak dodajte sjemenke anisa, prilikom propreme potrebno ih je prokuhati s mlijekom. Sjemenka anisa sadržava anetol, tvar koja je odlično sredstvo protiv prehlade i bronhitisa.

Izvor: Zadovoljna.hr




srce2016
 
budi kum sos