Pripremite ukusan hljeb sa bijelim lukom
Hljeb sa bijelim lukom omiljen je prilog jelima od mesa, ribe i povrća. Možete ga jesti s varivom, gulašom ili pečenjem, a Talijani ga obavezno jedu i uz jela od tjestenine - poput mesnih lazanja.
Isprobate li ovaj recept, vjerojatno vam neće trebati nikakav drugi dodatak, jer krcka pod zubima i topi se u ustima, a ta divna aroma, ahhh...
Sastojci
- 1 pogača ili veća žemlja (ili francuski hljeb)
- 1 bijeli luk
- 100 ml maslinovog ulja
- svežanj peršuna
- so i biber
Priprema
1. Narežite na sitno peršun, dodajte mu protisnuti bijeli luk, maslinovo ulje, so i biber.
2. Razrežite pogaču ili neku drugu vrstu hljeba na pola, pa kistom namažite smjesu.
3. Na vrući roštilj stavite tako pripremljene pogače i pecite dok ne postane hrskava.
U videu pogledajte ovu brzu i finu pripremu hljeba sa bijelim lukom.
Izvor: Punkufer.hr