fbpx
facebook twitter youtube pinterest instagram

hljeb-cesnjak

Hljeb sa bijelim lukom omiljen je prilog jelima od mesa, ribe i povrća. Možete ga jesti s varivom, gulašom ili pečenjem, a Talijani ga obavezno jedu i uz jela od tjestenine - poput mesnih lazanja.

Isprobate li ovaj recept, vjerojatno vam neće trebati nikakav drugi dodatak, jer krcka pod zubima i topi se u ustima, a ta divna aroma, ahhh...

Sastojci

- 1 pogača ili veća žemlja (ili francuski hljeb)

- 1 bijeli luk

- 100 ml maslinovog ulja

- svežanj peršuna

- so i biber 

Priprema 

1. Narežite na sitno peršun, dodajte mu protisnuti bijeli luk, maslinovo ulje, so i biber.

2. Razrežite pogaču ili neku drugu vrstu hljeba na pola, pa kistom namažite smjesu. 

3. Na vrući roštilj stavite tako pripremljene pogače i pecite dok ne postane hrskava. 

U videu pogledajte ovu brzu i finu pripremu hljeba sa bijelim lukom.

Izvor: Punkufer.hr




srce2016
 
budi kum sos