fbpx
facebook twitter youtube pinterest instagram

best-cheesecake

Od svih silnih recepta za tortu od sira - cheesecake, ovaj je definitivno najbolji. Također manju i tanju tortu možete napraviti i od pola navedene količine. 

Vrijeme pripreme: 25 minuta 

Vrijeme pečenja: 40 minuta 

Temperatura pećnice: 180C 

Okrugli kalup za tortu 26 cm

Podloga od keksa:     

- 24 krupno mljevenih keksa Mc Vittis -Digestive    

- 10 dag putera

U zdjeli promiješajte mljevene kekse i otopljeni puter te prstima utisnite smjesu na masni papir u okrugli kalup. (Masni papir ostavite barem još 1 - 2 cm više sa strane od promjera dna, da putar ne iscuri sa strane iz kalupa). Na 5 minuta možete staviti u pećnicu, ali i nije potrebno. 

Žuta sirna krema:     

- 1 kg Philadelphia krem sira (5 paketa) ili nekog drugog kremastog sira    

- 4 cijela jaja    

- 30 dag  šećera (ili pola šećera, pola štaub šećera)    

- 4 vanilin šećera    

- sok od cijelog limuna 

Zagrijte pećnicu na 180C. Sve sastojke zajedno izmiksajte u glatku, jednoličnu kremu, sipajte na podlogu od keksa i pecite u pećnici oko 40 minuta. Zatim lagano protresite i vidite da li se sredina giba i treba li još malo peći na slabijoj vatri. Pustite tortu da se ohladi. 

Bijela krema:     

- 2 kisela vrhnja    

- 1 vanilin šećer    

- 10 dag štaub šećera 

Dok se torta peče, izmiksajte vrhnje, vanilin šećer i štaub šećer u glatku kremu i stavite u hladnjak da se hladi. Kad se torta ohladi, sipajte bijelu kremu na tortu i vratite je u hladnjak da se sve zajedno stisne barem još 4 sata ili još bolje da odstoji preko noći u kalupu. Koristite nož za odvajanje kolača iz kalupa. 

Prema želji kad se torta dobro ohladi, na vrh možete dodati šumsko voće. 

Autor: "Mama zna" by Suzy Josipović Redžepagić 




srce2016
 
budi kum sos