Špinat sa tikvom i rižom za bebe
Donosimo vam još jedan recept iz knjige "Kuvarski dnevnik bebe Marte". Ova kašica je namijenjena za bebe sa navršenih 7. mjeseci. Ukoliko bebi nije uvedeno žumance, ovo zdravo, ukusno i šareno jelo je odlično i bez njega, ali uz dodatak par kapi maslinovog ulja ili malo putera. Također, ako nije sezona tikve, umjesto nje se može koristiti sitno nasjeckana mrkva.
Sastojci
• šaka svježeg mladog špinata
• dvije kašike riže
• narandžasta tikve (dio veličine dlana)
• jaje
Priprema
1. U posebnoj šerpici obariti šaku špinata, te procijediti (špinat se bari tako da se ubaci u proključalu vodu i kuha 3–5 minuta).
2. U drugoj šerpici u malo vode kuhati rižu i tikvu, te isjeći na komade.
3. Posebno tvrdo obariti jaje.
4. U tanjiru viljuškom izgnječiti sav špinat sa većinom riže i tikve, te dodati žumance. Po potrebi jelo može i da se izblendira.
*Zbog velikog interesovanja, cijena Dnevnika za teritoriju BiH je trajno snižena na 12 KM a u cijenu su uračunati i poštanski troškovi.
Ovu knjigu je moguće kupiti u prodaji u Knjižari "Kultura" u Sarajevu u Alta Shopping Centru kao i Knjižari "Kultura" u Banja Luci po cijeni od 15,00 KM.
***
Za više informacija o knjizi, posjetite Facebook stranicu, ili pošaljite upit putem e-maila Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili telefona +381 24 524 844 i +381 63 593 068.