fbpx
facebook twitter youtube pinterest instagram

orea art market 2

Nakon prvog, izuzetno uspješnog Art Marketa održanog u junu, online platforma Orea Bazaar s ponosom najavljuje drugo izdanje najvećeg okupljanja domaćih kreativaca koji su svoju strast pretvorili u uspješne male biznise, a zahvaljujući online trgovinama na Orei ostvaruju još veći uspjeh.

Drugi Orea Art Market će biti održan u subotu, 9. novembra 2019. godine u periodu od 11 do 18 sati u ugodnoj atmosferi Brew Imperial Societyja (BIS) - Bivše kino Imperijal, u centru Sarajeva, na adresi Maršala Tita 56.

Među više od 40 izlagača sa raznolikim i originalnim rukotvorinama ovoga puta naći će se i regionalni brendovi iz Srbije i Hrvatske, što dokazuje veliku želju i potrebu međusobnog umrežavanja i regionalne promocije uspješnih kreativaca, a upravo to je jedan od osnovnih ciljeva pokretanja Oree.

 

 Foto: Aida Redžepagić

"Cjelodnevno druženje na 2. Orea Art Marketu će biti uvod u prazničnu sezonu u glavnom gradu BiH i prilika da po promotivnim cijenama kupite poklone za sebe i svoje najmilije, ali i da upoznate nevjerovatne ljude sa sjajnim idejama i proizvodima, porazgovarate i pitate ih sve što vas zanima o njihovom radu", poručuju organizatori.

Ovo okupljanje će ponovo imati neizostavni humanitarni karakter. Sav prihod od ulaznica, koje će koštati 2 KM, kao i procenat od svake kupovine će biti donirani Roditeljskoj kući u Sarajevu za mališane koji se liječe od raka na Pedijatrijskoj klinici.

 Foto: Aida Redžepagić

Osim promotivno-prodajnog i humanitarnog, i ovaj Art Market će donijeti mnoštvo zabavnih sadržaja za sve posjetioce, pa i one najmlađe. Dok odrasli budu obilazili štandove i pregledali ponudu, mališani će imati priliku okušati se kao kuhari zahvaljujući Danni's kitchen, praviti Organlook sapune od prirodnih materijala, izrađivati nakit brenda Make Me, crtati i bojiti zahvaljujući raznolikim poklonima i dekoracijama za koje se pobrinuo Jumbo te se zabaviti uz aktivnosti naših animatora i kreativni štand EurekaKids.

 Foto: Aida Redžepagić

"Zahvaljujući lokaciji u centru grada i sadržajima za sva godišta, a svjesni da je mnogo onih koji žele upoznati proizvođače kvalitetnih domaćih rukotvorina koji taj posao obavljaju s velikom ljubavlju i pažnjom, očekujemo da će drugi Art Market posjetom premašiti prethodni koji je okupio više od 2.000 ljudi", kazala je Amra Džeko, suosnivačica Orea Bazaara.

 Foto: Aida Redžepagić

Predstavljanje najpoželjnijih domaćih i regionalnih kreativaca na najpozitivniji način ne bi bilo moguće bez podrške sponzora i partnera Art Marketa, a to su: Grad Sarajevo, Kanton Sarajevo, NLB banka, Mastercard, BH Telecom i FlyBosnia, te medijskih pokrovitelja: Klix.ba, Gracija, Radio M, Business Magazine, FBL.ba i Hayat.

"Zajednički cilj nam je brendiranje Sarajeva kao regionalnog centra kreativne industrije, a zahvaljujući Mastercardu neke proizvode ćete moći platiti i karticom te dobiti i poklone", istakli su na kraju.