fbpx
facebook twitter youtube pinterest instagram

bio10a

Svakih 15 minuta jedna porodica u Evropi nam povjeri čuvanje matičnih ćelija svoje bebe. Kao rezultat truda i konstantnog napredovanja, Bio Save Group je otvorio 10. kancelariju u regionu. U znaku 10-ke mi Vam poklanjamo dodatnih 10 godina pohranjivanja matičnih ćelija u najvećoj evropskoj banci FamiCord kao znak zahvalnosti za ukazano povjerenje i prepoznavanje našeg kvaliteta. Na ovaj način imate jedinstvenu priliku da po cijeni od 20 godina, pohranite matične ćelije svoje bebe na 30 godina!

Ako se još niste odlučili i pozvali naše agente onda treba da znate da je Parent's Guide to Cord Blood Fondacija proglasila FamiCord za najveću banku u Evropi i tako je smjestila među top 5 banaka u cijelom svijetu.

Sve dodatne informacije o blagu iz pupčanika, FamiCord banci i njenim akreditacijama kao i o ovoj posebnoj akciji, tu je naš stručni tim koji će rado odgovoriti na Vaš poziv na broj 033/200-800 ili 061/998-773.

Jedinstven poklon prirode: Matične ćelije iz pupčane vrpce

Matične ćelije su osnovne/ishodišne ćelije koje imaju sposobnost da se razviju u različita tkiva i organe našeg organizma. Njihov razvoj i diferencijacija počinju začećem. Pripadaju im šarolike ćelijske vrste koje se uspostavljaju postupno tokom čovjekova razvoja. Od tog trenutka ove ćelije učestvuju u formiranju organizma, obnavljaju se tokom života u nekim organima i tako direktno utiču na zdravlje jedinke. Po rođenju, prisutne su u krvi pupčane vrpce, nadalje nalazimo ih u zubićima, koštanom tkivu itd.

Počevši od četvrtog mjeseca trudnoće centar formiranja ćelija krvi fetusa premješta se u jetru, zatim na slezenu, i onda po posljednji put, premješta se na svoje konačno mjesto - koštanu srž. Cijeli proces se odvija putem krvi djeteta. To je osnovni razlog zašto krv djeteta u trenutku rođenja obiluje matičnim ćelijama.

bio10b

FamiCord najveća i vodeća banka matičnih ćelija u Evropi

FamiCord Grupa je mreža banaka pupčane krvi koja nudi skladištenje širom Evrope i posjeduje 8 laboratorija za obradu matičnih ćelija. Uz kupovinu Stemlab-a (Crioestaminal) u Portugalu, koja je upravo završena, FamiCord je postala najveća banka matičnih ćelija u Evropi. Od septembra 2018. godine u FamiCord bankama čuva se više od 355.000 uzoraka pupčane krvi, pupčanika, krvi iz placente i drugih bioloških materijala.

Parent's Guide to Cord Blood Fondacija prati stanje na tržistu matičnih ćelija od 1998 godine. U Novembru 2018 godine objavili su izvještaj o top 10 banaka matičnih ćelija na svijetu. U ovom izvještaju Famicord se nalazi na fenomenalnom 5. mjestu, što FamiCord banku matičnih ćelija čini najvećom bankom u Europi.