fbpx
facebook twitter youtube pinterest instagram

baby bump radionica

Za sve “ljetne trudnice” imamo divne vijesti. Baby Bump škola za trudnice i porodilje u okviru svoje ponude nudi ljetno izdanje škole pod nazivom Summer edition!

U ljetnim mjesecima kada se aktivnosti po gradu svode na minimum zbog godišnjih odmora, neovisna kontinuirana škola za trudnice nudi Summer edition kojeg karakteriziraju jednokratne radionice za trudnice i porodilje, kroz koje će se pokriti sve ključne teme kako bi i "ljetne trudnice" imale prilike čuti korisne informacije.

U okviru Baby Bump Summer Edition programa planirano je da se realizuje par radionica u periodu juni, juli i august koje će tematikom pokriti oblasti ginekologije i akušerstva, psihologije, nutricionizma, pedijatrije, kao i mnoge druge.

Inače, Baby Bump škola sa svojim redovnim rasporedom počinje od septembra i okuplja trudnice od 16. do 36. sedmice trudnoće, te porodilje od 3 mjeseca do 1. godine bebinog života.

Prihvatite najveći životni izazov i pridružite nam se na bezbjedan put od spremne trudnice do zadovoljne i sretne majke.

Fotografije sa prve radionice za trudnice

Druga radionica se se održati u nedjelju, 24. juna 2018. godine sa početkom u 11:00 sati na adresi Patriotske lige 50 (Fitness&Health Studio "TRANSFORM").

Na ovoj radionici naše drage trudnice imat će priliku da slušaju predavanje na temu: "ULOGA BABICE NA PORODU" kroz koju će se upoznati sa:

- Smjernicama za hospitalizaciju porodilja;

- Tok hospitalizacije i priprema za porod;

- Uloga babice;

- Tok poroda i porođaj;

- Buđenje iz anestezije kod carskog reza;

- Postoperativni period;

- Otpuštanje iz bolnice.

Na ovu temu predavat će Lejla Grcić, po struci diplomirana medicinska sestra, trenutno radi kao profesor urgentne medicine u JU Srednjoj Medicinskoj školi u Sarajevu. Poslije završene srednje medicinske škole praksu babice stiče kroz dugogodišnji rad na GAK Jezero.

Naida Ćemo, profesor zdravstvene njege u Medicinskoj školi u Sarajevu će pričati na temu "NJEGA MAJKE I NOVOROĐENČETA". 

Cijena radionice je 10 KM. Prijave u inbox facebook stranice Baby Bump - škola za trudnice i porodilje.

Podaci potrebni za prijavu:

- ime i prezime

- broj mobitela

- e-mail adresa

Sve informacije vezane za radionice u sklopu Summer Edition programa, kao i druge aktivnosti u sklopu Baaby Bump škole za trudnice i porodilje, mozete pratiti putem facebook stranice Baby Bump - škola za trudnice i porodilje.