fbpx
facebook twitter youtube pinterest instagram

muzicka radionica ler

Pozivamo vas na dvije muzičke radionice sa muzikoterapijskim elementima za roditelje i djecu uzrasta od 3 do 5 godina. Obje radionice će se održati u subotu 02.06. u dva termina: Prva radionica od 11:00 do 12:30 sati a druga radionica od 13:00 do 14:30 sati u prostorijama Centra za kreativni rast i razvoj LER (Ulica Ilije Engela 9, 71000 Sarajevo).

Zašto muzikoterapija?

Muzikoterapija je utemeljena profesija koja koristi muziku i muzičke elemente kako bi se unaprijedili i olakšali određeni terapeutski ciljevi, da bi susreli fizičke, emocionalne, mentalne, socijalne i kognitivne potrebe svakog pojedinca.

Muzika potiče cjelokupan razvoj djeteta, pruža jedinstvena različita iskustva i na razvojno primjeren način utiče na promjene u dječijem ponašanju, olakšavajući razvoj komunikacije, socijalno/emocionalnih, senzomotornih i kognitivnih vještina.

Muzikoterapija poboljšava kvalitet života. Veze unutar seansi su strukturisane i prilagođene kroz elemente muzike da bi kreirale pozitivno okruženje i postavili priliku za uspješan razvoj.

Kako muzikoterapija djeluje na malu djecu?

muzika stimuliše sva čula i uključuje dijete na mnogim nivoima. Ovaj pristup olakšava mnoge razvojne vještine

- kvalitetno učenje i maksimalno sudjelovanje pojavljuje se kada je djeci dopušteno da dožive radost igre.

- muzika je vrlo motivirajuća, ali može imati smirujući i opuštajući učinak. Ugodne muzičke aktivnosti su dizajnirane da budu uspješno orijentisane, čineći da se djeca osjećaju bolje.

- muzikoterapija im može pomoći da se nose sa bolnim i stresnim situacijama

- muzika može ohrabriti socijalizaciju, samoizražavanje, komunikaciju i fizički razvoj.

Naša radionica

Muzička avantura omišljena je sa željom da ukažemo na važnost rane muzičke stimulacije, važnost muzike i muzičkih aktivnosti za razvoj djece.

Muzika je veoma socijalna i osigurava mnogo prilika: djeca mogu slušati, imitirati i učiti jedni od drugih. Svako dijete može pronaći svoje mjesto i ulogu u grupi i istražiti svoje osjećaje u odnosu prema drugima.

Željeli smo također pružiti zabavne i korisne informacije za roditelje kako bi mogli dijeliti ta iskustva sa svojom djecom. Roditelji mogu učiti da koriste muziku kroz smislenu igru i njegovati to iskustvo ubuduće. Muzikoterapija može biti pozitivna utičnica za interakciju, pružajući zabavne aktivnosti koje mogu uključiti roditelje, braću , sestre ....Često muzikoterapija omogućava roditeljima da vide svoje dijete u drugom svjetlu, njihovu snagu očitovana u okruženju muzikoterapije.

muzicka radionica ler1

Voditeljice radionice:

ALMA LEPIR – magistar muzike, praktičar Peter Hess zvučne masaže, KliK ekspert u primjeni zvuka u dječijim grupama 

NATAŠA ZUKO – profesor teoretskih muzičkih predmeta, certificirani muzikoterapeut

Participacija za učešće je 20 KM (jedan roditelj i dijete), 25 KM (jedan roditelj i dvoje djece).

Broj mjesta je ograničen.

Obavezne prijave slati na e-mal Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Kontakt telefon 061 140 558 

Za više informacija, posjetite facebook stranicu LER - Centar za kreativni rast i razvoj.