fbpx
facebook twitter youtube pinterest instagram

sedmica dula 2018

Ove godine su vremenske prilike u Sarajevu za nas diktirale datum svečanosti obilježavanja Svjetske sedmice dula. Okupile smo se 30.03. i u oksitocinskoj atmosferi, za koju su uvelike bile zaslužne naše divne gošće, obilježile ovu svečanost.

 

Prezentirani su dosadašnji napori NVO Prirodan Porod u promidžbi dula kod nas i događaji na kojima su dule koje su nastavile suradnju s Udruženjem sudjelovale u protekle dvije godine. Osvrnule smo se na dvije obuke, koje su dosad organizirane u našoj zemlji i najavile treću po redu obuku za dule u BiH.

Dule su trudnicama priuštile djelić njege koju u trenucima porođaja pruža dula, nakon čega smo poslušale porođajnu priču poroda uz dulu i video isječak kompiliranih fotografija s tog poroda.

Ponuđeni su prigodni deserti i osvježenja, a i nagrade naših sponzora i dula. Zahvaljujući njima, s ove svečanosti nitko nije izašao bez osvojene nagrade.

Više informacija o udruženju i njihovim aktivnostima možete pronaći na web stranici: www.prirodanporod.com i Facebook stranici Porod i Postpartum.