fbpx
facebook twitter youtube pinterest instagram

Nova radionica Škole NeKuvanja zakazana je za subotu, 08.04.2018. godine od 14-17 sati u prostorijama Konjičko rekreativnog centra "Pegasos" u Sarajevu. Radionica traje 3 sata i aktivnog je karaktera, što znači da svi učesnici na radionici zajedno sve prave i uživaju u poslasticama.

Od jela ćemo vjerovatno praviti:

- *krofne

- *tortu iznenađenja

- *Slane specijalitete

- *zeleni sokić i kafu

- *i možda još poneko jelo iznenađenja...

 

Pričaćemo o tome kako napraviti još mnogo drugih slaniša i slatkiša, kako dekorisati torte, šta je potrebno od alata itd...

Pričaćemo o tome da li je neophodno biti na 100% sirovoj ishrani, kako najlakše preći na istu, kako uvesti što više sirovog voća i povrća u dečiju ishranu, kada započeti sa kojim namirnicama itd. Kao i na svakoj  radionici do sada, pravimo i radimo sve zajedno.

Djeca su dobrodošla, čak i poželjna na ovoj radionici, jer uz njihove vredne ručice je sve ukusnije i ljepše.

Preporučena donacija za događaj je 25 KM, prijave traju do 5. aprila. Za više informacija o rezervaciji mjesta javite se privatnom porukom na Jasmina Bogucanin-Sarvan.

Maksimalan broj prijavljenih je 30, a minimalan da bi se radionica održala je 20. Na radionici ćete imati mogućnosti da kupite sve moje knjige autorice i njenu prirodnu kozmetiku.

***

Radionicu organizira Škola NeKuvanja koju vodi Jasmina Bogućanin-Sarvan. Ova mlada mama je diplomirani je socijalni radnik Fakulteta političkih nauka u Sarajevu i bivša profesionalna teniserka. Tokom 2014. godine dolazi do spoznaje da nešto nije u redu sa ishranom koju konzumira većinski broj ljudske populacije.

Nakon istraživanja i lične intuicije prelazi na sirovu ishranu preko 80% i započinje blog i facebook stranicu pod nazivom “Škola NeKuvanja” putem kojeg pokušava ljudima da što više približi svijet sirove hrane, dijeleći recepte i svoja lična iskustva. Kao mama dvogodišnje djevojčice koja je također na sirovoj ishrani, dijeli svoje spoznaje i mišljenja i pomaže ljudima u prelasku na sirovo. Pored Škole NeKuvanja Jasmina je “full time” mama i supruga. Uzgaja vlastitu organsku baštu i ima u planu bavljenje organskom poljoprivredom i permakulturom.

Jasmina je objavila knjigu "Kako zdravo smršati" u kojoj je iskreno i bez tajni drugima približila svijet sirove hrane i prenijela svoje životno iskustvo i način svoje transformacije sa tradicionalne ishrane putem prelaska na sirovu hranu.

Pored toga je pripremila i "Recepte Škole NeKuvanja" koja donosi 60 recepata, prilagođenih našim prostorima sa niskobudžetnim namirnicama i knjigu "Kako početi sa sirovom hranom" za sve one koji žele preći na ovakav način ishrane.

Svoja znanja o pripremanju sirove hrane Jasmina svakodnevno dijeli na svom blogu SkolaNeKuvanja.com i na svojoj facebook stranici "ŠkolaNeKuvanja" gdje je možete pratiti.