fbpx
facebook twitter youtube pinterest instagram

weleda sljez

Kožni osip ili ekcem? Upoznajte rješenje! 

Već i obični osip, kod novorođenčadi i beba, za roditelje predstavlja pravi izazov, da ekceme i  ne spominjemo. Nakon pet godina konstantnog istraživanja, Weleda je pronašla rješenje u novoj liniji od bijelog sljeza. Ekstrakti ovih nježnih i mekanih cvjetova, zbog svog  protuupalnog i umirujućeg djelovanja, pogodni su za visoko osjetljivu bebinu kožu sklonu dermatitisu (atopijski ili neurodermitis).

Polisaharidi u korijenu bijelog sljeza u kombinaciji  sa vodom formiraju organski gel ili sluz koja hidratizira, ublažava iritacije i djeluje umirujuće  na kožu, štiteći je od spoljašnjih faktora, podržavajući zdrav razvoj ćelija. Pored bijelog sljeza u sastavu preparata nalazi se i maćuhica te bogato organsko, kokosovo i sezamovo ulje koji  pomažu održati prirodnu zaštitnu barijeru kože, ublažavaju svrbež i nadraženost tako da se dijete može ponovno osjećati ugodno u vlastitoj koži.  Liniji od bijelog sljeza svjesno nije  dodan parfem jer bebe s vrlo osjetljivom kožom često imaju poteškoće i sa prihvatanjem  proizvoda intenzivnog mirisa. 

Linija od bijelog sljeza razvijena je u saradnji s dermatolozima i babicama, posebno kreirana za osjetljivu dječiju kožu, a pogodna je i za njegu osjetljive kože odraslih. Pored toga što je dermatološki testirana, ova linija je prihvaćena i nagrađena pečatom “National Eczema Association Seal of Acceptance™”. 

Weleda linija proizvoda od bijelog sljeza se sastoji od: Kreme za lice, Losiona za tijelo i Kreme protiv pelenskog osipa. 

Dostupno u bolje opremljenim apotekama. 

Više informacija o Weleda proizvodima pogledajte na: Facebook.com/weleda.ba