fbpx
facebook twitter youtube pinterest instagram

Nakon novogodišnjih praznika, pravo je vrijeme za prelazak na sirovu ishranu, i usvajanje novih zdravih navika. Radionica Škole NeKuvanja će se održati u subotu, 11.02.2016. godine na adresi Skenderija 15 (Joga Centar Atman) u 11.00 sati.

Od jela ćemo SVI ZAJEDNO praviti:

- Zeleni kašasti sok

- tortu od narandže

- sirove bombice

- kanapee od tikvica

- ako bude vremena napravićemo još nešto 


Radionica počinje u 11.00 a završava u 14.00. Djeca i bebe su više nego dobrodošli sa vama, jer sa njima je najzanimljivije.

Maksimalan broj polaznika je 30 a da bi se radionica održala, potrebno je 15 prijavljenih.

Cijena radionice je 25KM. Sve što se ne pojede nosite kući.

Da bi rezervisali svoje mjesto potrebno je da uplatite 10KM najkasnije do 10.02.

***

Radionicu organizira Škola NeKuvanja koju vodi Jasmina Bogućanin-Sarvan. Ova mlada mama je diplomirani je socijalni radnik Fakulteta političkih nauka u Sarajevu i bivša profesionalna teniserka. Tokom 2014. godine dolazi do spoznaje da nešto nije u redu sa ishranom koju konzumira većinski broj ljudske populacije.

Nakon istraživanja i lične intuicije prelazi na sirovu ishranu preko 80% i započinje blog i facebook stranicu pod nazivom “Škola NeKuvanja” putem kojeg pokušava ljudima da što više približi svijet sirove hrane, dijeleći recepte i svoja lična iskustva. Kao mama dvogodišnje djevojčice koja je također na sirovoj ishrani, dijeli svoje spoznaje i mišljenja i pomaže ljudima u prelasku na sirovo. Pored Škole NeKuvanja Jasmina je “full time” mama i supruga. Uzgaja vlastitu organsku baštu i ima u planu bavljenje organskom poljoprivredom i permakulturom.

Jasmina je objavila knjigu "Kako zdravo smršati" u kojoj je iskreno i bez tajni drugima približila svijet sirove hrane i prenijela svoje životno iskustvo i način svoje transformacije sa tradicionalne ishrane putem prelaska na sirovu hranu.


Pored toga je pripremila i "Recepte Škole NeKuvanja" koja donosi 60 recepata, prilagođenih našim prostorima sa niskobudžetnim namirnicama i knjigu "Kako početi sa sirovom hranom" za sve one koji žele preći na ovakav način ishrane.

Svoja znanja o pripremanju sirove hrane Jasmina svakodnevno dijeli na svom blogu SkolaNeKuvanja.com i na svojoj facebook stranici "ŠkolaNeKuvanja" gdje je možete pratiti.