fbpx
facebook twitter youtube pinterest instagram

apotekalotus-dojenje

Svaka mama zna da svoje novorođenče do 6. mjeseci života treba hraniti isključivo dojenjem jer mu u tom razdoblju osim majčina mlijeka nije potrebna nikakva druga hrana ni piće. Nažalost često se srećemo sa tim da se bebi odmah po rođenju uključuje adaptirano mlijeko.

Najčešći razlog koji porodilje navode za prestanak dojenja ili davanja zamjena za majčino mlijeko je taj što misle da nemaju dovoljno mlijeka. Agresivna reklama proizvođača adaptiranog mlijeka također doprinosi tome da majke odlučuju dojenje zamjeniti dohranom.  

Iz tog razloga Apoteka LOTUS svake godine obilježava Svjetsku sedmicu dojenja, jer smatramo da je promocija izuzetno važna da bi zajednica postala podjednako svjesna kako važnosti dojenja, tako i važnosti pravovremene i tačne podrške. 

Mi savjetujemo naše buduće mame da je bitno na vrijeme početi njegovati bradavice kako se ne bi oštetili tokom dojenja, bitno je izabrati pravilan položaj dojenja i naravno bitno je što više dojiti i svaka žena može imati dovoljno mlijeka za svoje dijete.

U saradnji sa našim partnerima smo za pripremili primamljiv program: popuste na proizvode namjenjene dojiljama i trudnicama, promo pakiranja proizvoda za dojilje i trudnice, savjetovalište na temu “Trudnoća i dojenje” od strane kozmetičke linije WELEDA 7. oktobra od 11:00 do 14:00, promotivne brošure o dojenju i poklone iznenađenja uz svaku kupovinu. 

dojenje-putovanje

A ove godine za dojilje smo pripremili poseban poklon: trakicu-podsjetnik, jer iz ličnog iskustva znamo kad ste nenaspavani i umorni teško je zapamtiti ponekad na kojoj strani ste zadnji put dojili bebu.

Poruka Majkama: Vjerujte u sebe! Možete imati dovoljno mlijeka za svoju bebu, pa će tako i biti! 

Posjetite nas i pridružite nam se u ovoj promociji te uvidite zašto je Apoteka LOTUS zaista VIŠE OD APOTEKE

Za više informacija posjetite nas na Čengić Vili u ul. Džemala Bijedića 102 (Kvadrant) ili pozovite nas na 033 677 944 ili nas kontaktirajte putem naše Facebook stranice.