fbpx
facebook twitter youtube pinterest instagram

romeo julia bebe

Sjećate li se Romea i Juliet, beba rođenih isti dan, u istoj bolnici, soba do sobe i  oboje su ovakvim simboličnim imenima bez da su se mame prije dogovarale - jer se  nisu ni poznavali. No njihove su ih bebe spojile kao vjerojatno nijedne druge majke koje  su rađale isti dan ili bile blizu jedna drugoj u rodilištu. 

Sve zahvaljujući imenima koja su ih i proslavila te fotografijama njih dvoje zajedno, kao  par iz prošlosti, koje bolnička fotografkinja jednostavno nije mogla ne snimiti. Ne događa se baš tako često da svjedočimo rođenju Romea i Julije pa je priča dobila i svoj romantični nastavak. 

Naime, fotografkinja Cassie Clayshulte odmah je, nakon predivnih snimaka iz bolnice,  poželjela snimiti i nastavak no nije znala hoće li se novopečeni roditelji s time složiti. 

Pretpostavljate - mame su se oduševile idejom, nabavile sve što je potrebno za  snimanje, a rezultate su ove predivne tematske fotografije.  No kako je Cassie napisala - "Dosta sam razmišljala kako ih uopće snimiti. Tako male  bebe snimaju se dok one spavaju, a scena Romea i Julije - sa zatvorenim očima, znate,  baš i ne pobuđuje vesele osjećaje. Nisam znala žele li mame baš da ih tako snimimo,  dok spavaju, no njih dvije nisu imale baš ništa protiv."

U konačnici to je nova, moderna priča o najslavnijem paru na svijetu.  Za fotografiranje su odabrale neutralni, sivi romper i zlatnu krunu za Romea, a Juliet  romantični, čipkani i neutralnu cvjetnu trakicu za kosu. 

Fotografije su, priznat ćete, baš šekspirijanske, no cijela ta priča krije zapravo još jedan predivan trenutak kojeg vjerojatno niste primijetili. 

Naime, samo je kod rođenih blizanaca nekako svojstveno da se, kada ih stavite ovako  blizu jedan drugome, instinktivno hvataju rukicu i približavaju se, jer bebe koje u trbuhu  nisu imale svog para, radije će gurkati od sebe, tražeći poznati lik mame, a neće se baš  ovako automatski pokušati stopiti jedan s drugim. 

Zato je ova priča tim i ljepša, zar ne?

(svezabebe.ba/Index.hr)




srce2016
 
budi kum sos