fbpx
facebook twitter youtube pinterest instagram

dojenje-putovanje

Kada imate malenu bebicu koja još uvijek doji, planiranje putovanja može biti jednostavnije nego što mislite. Uz dojenje možete biti sigurni da ćete vašoj bebici pored hrane pružiti trenutke nježnosti, mira i ljubavi što će putovanje dodatno olakšati.

Zašto je dojenje odličan saveznik na putovanju?

Za razliku od putovanja sa bebom koja se ne hrani najčinim mlijekom, putovanje sa bebom koja doji pruža bezbrižniji osjećaj jer znate da u svakom trenutku svojoj bebi dajete samo ono najbolje za nju.

Zamislite, nema pakovanja hrane, bočica, sterilizatora, i potrebnih dodataka za pripremu obroka! Vaše mlijeko je ono što nosite sa sobom ali to predstavlja mnogo više od toga!

Samo putovanje za bebu može biti stresno ali kada bebica ima svoju mamu, nervoza može biti uveliko manja jer dojenjem se beba tješi i smiruje. Zašto to ne iskoristiti?

Dojenje štiti bebu od mogućih bolesti i zaraza

Bebe koje doje a mlađe su od šest mjeseci ne trebaju dodatnu tečnost tokom ljetnih vrućina a samim tim možete biti sigurni da vaša beba će konzumirati samo vaše mlijeko i ništa drugo što joj može prenijeti razne zaraze.

Par savjeta za mame

Mamama dojiljama se preporučuje da i tokom putovanja zadrže dovoljan unos vode i hrane kako biste održali svoj nivo laktacije. Dojite svoju bebu kada ona god to zatraži a ako vam je potrebno, pronađite udobno mjesto za podoj i uživajte u posebnim trenucima!