fbpx
facebook twitter youtube pinterest instagram

Biti majka je...divno? Čarobno? Nešto novo i jedinstveno? Prelijepo? Možda? Ma šalimo se! Biti majka je predivno čak i onda kada shvatite da... nemate što za obući, stari grudnjak jednostavno više ne prati formu vaših novih grudi, veselite se odlasku zubaru da malo predahnete od svega, u devet navečer prelistavate kuharicu spremni za spavanje, dok vaše staro društvo izlazi i raspravlja o aktualnim političkim i društvenim pitanjima vaš sugovornik (p)ostaje otac od Peppe Pig.

Mijenja se i vaš odnos s parterom no unatoč tome što je tata izgnan iz svoje stare sobe, što jedva čekate da se pojavi na vratima da bi vi pobjegli sami do trgovine, što ste zaboravili jezik odraslih - sve to zapravo daje jednu dublju notu vašem odnosu.

I bez obzira što noću ne spavate, što je vaš podmladak mamac za naporne susjede, što vam treba tristo i jedna stvar koju morate uzeti samo da bi prošetali, bez obzira što više nema društva, kavice poslije posla i bezbrižnog druženja s osobama za koje ne morate brinuti - bez obzira na sve sada odjednom, bez grižnje savjesti prema sebi možete reći - sve drugo može pričekati.

Sve drugo postaje puno nevažnije od tog trenutka bliskosti, maženja i uživancije od kojeg vam neobjašnjivo poteku suze radosnice i trenutak vas nagna da, dok u rukama gledate svoje malo biće, dignete slušalice i nazovete svoju mamu - samo da joj kažete da je volite.  Jer biti mama puno je više od svega na što ste do tog trenutka navikle biti.

O tome govore i ove slatke ilustracije Anne Lewis, friške majke koja je svoju ljubav prema svojoj novoj obitelj, a i svojoj novoj "ja", pretočila u zabavnu on line slikovnicu.

Sve počinje stiskom ruke:

(svezabebe.ba/Index.hr/Anna Lewis)




srce2016
 
budi kum sos